dimarts, 19 de febrer del 2013

Sempre llegeix

No és la platja, ni és una escena de Mort a Venècia, però hi podrien fer pensar el quadre i la noia del vestit roig del quadre. Té la mà al cap ella, damunt del capell roig, ocupa dues cadires, i el llibre es veu i no es veu. Coll, canell i turmell descoberts. Més atractiva ella, vestida de roig, que qualsevol de les altres quatre dones del quadre. Sedueix més ella pel que amaga sota la roba roja vaporosa. I perquè llegeix, vora l’aigua, i no es banya. “Jo sempre llegeixo o penso en la lectura”, que repeteix i repeteix la noia del vestit roig de la piscina. I mentrestant la vida que passa al seu voltant. Però ella llegeix.

Girl in a red dress reading by a swimming pool, 1887 (oil on canvas), Lavery, Sir John (1856-1941) / Private Collection / Photo © Christie’s Images / The Bridgeman Art Library.

5 comentaris:

  1. Jo sempre dic que segurament el secret de l'erotisme està en suggerir… i ja fa temps vaig llegir (crec que fins i tot hi havia un vídeo) en algun blog que llegir és sexi.

    Un quadre meravellós.

    ResponElimina
  2. Sempre és millor suggerir, al meu entendre. En la vida, però també en la literatura, reflex de la vida i vida ella mateixa.

    ResponElimina
  3. Un contingut visual interesant; la llibertat de la dona en tots els sentits,primer en la forma de vestir-se,i la manera de aprendre de la vida pels mitjans de llegir llibres.

    ResponElimina